петък, 28 ноември 2008 г.

Вълшебните свойства на зеления чай

Листата му са от същия храст, от който се бере и черният чай. Само че за да се получи черен чай, листата се изсушават и натрошават, при което потъмняват. а при обработка на пара листенцата запазват естествения си зелен цвят, а напитката от тях има бледозелен цвят.

Зеленият чай съдържа витамините С, В и К, много минерални соли и дъбилни вещества, които елимини­рат свободните радикали, виновни за стареенето на организма. Благодарение на основната си съставка, кате-хините, зеленият чай понижава нивото на лошия холестерол в кръвта, възпрепятства въз­палителните процеси, лекува кожни проблеми, намалява риска от кариес. Зеленият чай укрепва стените на кръвонос­ните съдове, предпазва от стрес и умора.

Компреси от зелен чай помагат при слънчеви изгаряния, а екстракт от

листата му влиза в състава на много антибактериални кре­мове и козметични средства. Добра маска за лице например е 3 чаени лъжички натрошени листа, смесени с кисело мляко. а компреси от студена отва­ра от зелен чай помагат при подпухнали клепачи и тъмни кръгове под очите.

Но при всичките си чудотворни качества зе­леният чай не е полезен за всички. Не се препоръчва за хора с ниско кръвно налягане, за склонните към припадъци. Противопоказен е за стра­дащите от гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръст­ника. Кърмачките също тряб­ва да го избягват, защото съдържащият се в него кофеин преминава в кърмата и може да причини безсъние и нерв­ност у бебето. Злоупотреба­та със зелен чай носи вреди - нарушаване на съня, изтоще­ние на организма, сърцебиене, треперене на ръцете и други отрицателни реакции.

Кои са най-стресирани?

Английски учени се опитаха да отговорят на този въпрос, като анализираха над 150 професии. Пър­вото място 8 тяхната „скала на стреса" заемат миньорите, доколкото техният „показател на риска" е 8,3 от 10 възможни точки. След тях са полицаите - 7,7 точки. Строителите и журналистите са на трето място със 7,5 точки, а след тях със 7,2 са актьорите. Политиците са за­ковани със 7 пункта. Рискът при лекарите е 6,8 точки, при шофьорите на автобуси - 5,4, дипломатите и фермерите работят при опасност 4,8 пункта. Най-спокойна според англичаните са служителите в музеите и библиотеките със скромните 2,8 пункта.

www.figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

Шизандрата премахва умората, удължава живота

Плодовете му са богати с орга­нични киселини -лимонена, ябьлчена, винена, янтърна. Листата, летораслите и корените също са много ценни. При продължителни изследвания е установено, че в плодовете на шизандрата се съдържат съединения, които не са витамини, не са ензими или минерални соли. Нарекли ги адаптогени, а по-късно лигнани (лигналити), тоест жизненоважна субстанция, коя­то не само подобрява, а и удъл­жава живота на човека.

Проучванията показват, че лимонникът има широк спектър на въздействие върху организма на човека. Препаратите, получени главно от семената, премахват умората, сънливостта, лошото настроение, помагат при депре­сивни състояния, повишават ра­ботоспособност и не само фи­зическата, а преди всичко акти­вират дейност на мозъчните клетки.

Тонизиращото, освежаващо и стимулиращо действие на растението е особено ясно изразено при напрегната умствена работа. Установено е положителното влияние на препаратите бт ши­зандра върху работата на сърце­то и сърдечно-съдовата система, върху обмяната на веществата и състава на кръвта.

Китайският лимонник противодейства на уврежданията, настъ­пили в следствие на консумация на повече алкохол, захар, кафе. Предпазва от усложнения при захарен диабет и може да спомогне при лечение на леки форми. Има и защитен ефект срещу ток­сични вещества. Плодовете му усилват чувствителност на пе­риферното и централното зре­ние, ускоряват привикването на очите към тъмнина. Помагат и на хора с късогледство. Препоръч­ват се за профилактика при зри­телна умора вследствие на продължителна работа пред екрани. Лимонникът повишава и устойчивост на организма на кислороден глад. Това го прави подходящ при условията на понижено атмосферно налягане.

В източните страни се смята, че растението предпазва човека от енергията на завист, злоба­та и агресията. Според вярвания­та засилва и привлекателност. Това е ароматът на късмета и ус­пеха.

Всеки може сам да установи оптималната доза за своя организъм. Това се прави чрез проб­ни дози, като се знае, че ефектът може да се очаква 30-40 минути след приема и че продължава 4-6 часа. Ако лимонникът се упо­требява разумно и през устата, той много рядко ще даде стра­нични явления.

Освен признато лечебно растение, китайският лимонник има и декоративна стойност. По време на вегетацията блестящи­те кафяво-червени леторасти нависват като гирлянди, украсени в началото на лятото със зелените гланцирани листа и восъчно бели цветове. Техният аромат запалва всичко наоколо. Красиви са и през есента с пурпурночервени-те си плодове и своебразнит багри на листата. Шизандрата уникален вид и няколко растени във вашата градина ще разнооб­разят обстановката със своята рядкост, оригиналност и кгасота.

ЛЕСЕН ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ

Лимонникът е.сенкоиздържлив и етидоустойчив вид. Обича богати на хумус, добре дренирани и влагоемни почви, но не прео-влажнени. Има плитка коренова система. В първите години е бав­но растящ, а след това дава обилно издънки. Засажда се през есента или рано напролет, преди набъбване на пъпките.

Лимонникът много добре реа­гира на обилно наторяване с азот, фосфор и калий. То се извършва ежегодно. Редовно се подрязват слабите и сухи клонки, а почвата около него се разрохква. Не е нападан от болести и вредители и затова че се нала­гат пръскания с препарати.

figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

събота, 22 ноември 2008 г.

ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

Тайната рецепта на Лидия Ковачева ви помага да отслабнете, без да трупате вредна химия в организма си. С нея казвате „стоп” на изтезанията, породени от строгите режими на хранене, а всичко, което правите е да варите и пиете чай. Другото име на билковата комбинация, под която тя е известна, на онези, които са я опитали, е „Фигурин”. Легендарната лечителка Лидия Ковачева ревностно пази рецептата до края на живота си. Сместа съдържа така наречения сладък корен в комбинация с гръмотрън, зърнастец, глухарче, майчин лист, червена боровинка и други билки в пропорция, която не се наемаме да разкрием. Главното действие на сладкия корен е потискането на центъра в мозъка, който отговаря за апетита. Така без волево напрежение и мъченияи лекотата която ще почувствате ще повлияе на вашия тонус. Уникален ефект на билковата комцинация е, че само при едномесечен прием очиствате всички отрови от организма си. Диуретичното действие е умерено, като не създава дискомфорта на честото посещение в тоалетната. С Фигурин можете да отслабнете, без да се натоварвате психическиОтслабвайки, вашето тяло ще се моделира без никакви трудности и вие лесно ще постигнете вашите перфектни мерки. Вижте отзивите на хора, отслабнали с Фигурин - Тайната рецепта на Лидия Ковачева: ТУК. Лечителката Ковачева пази в тайна рецептата до смъртта си. Формулата открива неин близък, който я намира в малко тефтерче, скрито в личната библиотека на Ковачева. Билковата комбинация „Фигурин” ще получите срещу 49 лева с наложен платеж. Тази сума включва всички разходи и се плаща при получаването, най-късно до седмица, след като направите поръчката. За целта се обадете на телефони 0896/85-97-67 и 0898/54-37-52 или ни пишете на мейла - office@figurata.com. Една доза стига за месец, когато се усеща и ефектът.


ИЗТОЧНИК: figurata.com

петък, 14 ноември 2008 г.

Билки + ечемичен зародиш гонят стреса


Стресът по своята същност е проява на нарушено приспособя­ване към житейските ситуации. Той мозй* да бъде полезен и мо-тивиращ -свързан с положителни емоции и вълнения, но може да бъде и вреден - нарича се ди-стрес и за съжаление се среща доста по-често.

Дистресът може да бъде фи­зиологичен - свързан с промени в телесните процеси при извърш­ването на различни несвойстве­ни за организма дейности, и пси­хически - свързан с промени в психиката, физиологичният и психическият дистрес са взаимно свързани и еднакво опасни. Те имат определена роля в разви­тието на всяко заболяване. Съ­здават риск от сериозни здравни проблеми: нарушаване на имуни­тета, атеросклероза и сърдечен инфаркт, повишено кръвно наля­гаме и мозъчен инсулт, стомаш­но-чревни заболявания, свръхте-гло и затлъстяване, ракови забо­лявания.

Всеки стрес, особено този, предизвикан от разочарования, неуспех,негативни преживявания, оставя в нашия организъм необратими следи, които се натрупват

и в много случаи се проявяват с по-голяма сила с напредването на възраст.

Затова на всяка мярка, насоче­на към отстраняване или смекча­ване на негативните психоатаки, следва да се отделя подобаващо внимание. Интересно е да се знае, че всичко, което се приема през устата -храни, подправки, билкови и витаминно-минерални добавки - влияе положително или отрицателно върху способността на организма да противостои на стреса. За жалост продължава да е масова консумацията на тежки­те, концентрирани и силно под­правени с химически субстанции храни и напитки. Но държащият на здравето си потребител тряб­ва да подбира натуралните, бога­ти на витамини, минерали и анти-оксиданти източници: плодове, зеленчуци, ядки и растителни масла, пълнозърнести продукти.

Хранителните добавки, съдържащи

натурални билкови \ съставки, укрепват нервната система и я правят по-устойчива на стреса.

Те са за предпочитане пред ле­карствените форми, които водят до пристрастяване и зависимост. Лесноусвоими са екстрактите от успокояващо действащите билки маточина и лавандула. Таблети-рани екстракти от билките мато­чина и лавандула, както и ек­стракт от покълнал зародиш от ечемик се продават в аптеките с търговското наименование "Bland". Ечемиченият зародиш по естествен начин набавя необхо­димите при стрес витамини от групата В, както и минералите ка­лий и магнезий. Комбинацията от трите екстракта с природен про­изход прави "Бланд" изключител­но подходящ фитопродукт при наличие на стресови фактори. Лекувайте навреме малките смущения (безпокойство, страх, нервност, напрежение),

за да не прераснат в хронични заболявания с трайно негативно влияние не само върху психика­та, а и върху физическото ви здраве.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


figurata.com