понеделник, 20 октомври 2008 г.

За изгарянето на мазнините и "таблетките-чудо"

Повечето от хората, които се стараят да отслабнат разчитат предимно на средствата, които изгарят мазнините, чудо-таблетките или суперчайовете. В аптеките се предлагат десетки препарати за намаляване на теглото, но много малко от тях помагат за реалното отслабване. Аноректиците

Така се наричат средствата за намаляване на апетита. Те се продават под формата на таблетки и спрейове, които се вдишват. Преди да закупите подобно средство внимателно проучете неговия състав. Ако то съдържа кофеин, потърсете друго по-безопасно, защото в много малко количество спрей може да се съдържа доза, която се равнява на 300 чашки кафе! Сърцето започва да бие силно, налягането се повишава, крайниците мръзнат, ръцете се тресат, появява се безсъние.

Ако върху опаковката не е посочено съдържание на кофеин, тогава са изброени витамините, билките или ефирните масла, които притъпяват желанието за храна. Такъв аноректик едва ли ще навреди, но съвсем друг въпрос е дали ще помогне.

Плюсове: Ако причината за вашата пълнота е в преяждането, аноректиците наистина могат да ви помогнат да намалите количеството храна без особени усилия.

Минуси: За съжаление, след прекратяването на тяхното приемане апетитът се връща отново.

Средствата, които изгарят мазнините

Те активизират обмяната на веществата и помагат за по-доброто понасяне на физическите натоварвания. Предназначени са най-вече за хората, които водят активен начин на живот.

Например растителният фермент бромелаин, който се извлича от ананаса и папаята, по време на тренировка, когато се повишава честотата на пулса и дишането, действа като катализатор на мастния обмен.

Бромелаинът намалява нивото на холестерол в кръвта и облекчава работата на сърцето, премахва склонността към отоци, главоболие, виене на свят, раздразнителност и други симптоми.

Плюсове: При активни занимания с фитнес тези средства помагат за намаляване на теглото.

Минуси: Не разчитайте на тях, ако водите заседнал начин на живот. В такъв случай напразно ще си похарчите парите!

Микроцелулозата

Ако се вярва на рекламата, микроцелулозата освобождава организма от наднормените килограми и шлаката.

Тя се получава от памук. По състав и свойства е близка до целулозата в плодовете и зеленчуците. Попадайки в стомаха, тя създава чувство за ситост, а преминавайки през храносмилателния тракт способства за неговото чисто механично почистване.

Плюсове: Нормализира храносмилането и способства за намаляването на апетита.

Минуси: Трудно може да се отслабне, ако се разчита само на нея.

Чайовете за отслабване

Те съдържат слабителни и диуретични билки. Някои видове чай, които съдържат активен въглен и концентрат от цвекло, са анонсирани не само за намаляване на теглото, но и за прочистване на организма.

Редовната употреба на този чай обаче може да завърши с разстройство. Ако все пак сте решили да отслабвате с него, бъдете готови за някои странични ефекти като лесна уморяемост и чувство на изтощение.

Плюсове: Чаят с удачно подбран състав намалява апетита и нормализира работата на червата.

Минуси: Чаят с лошо качество предизвиква диария и обезводнява организма.

Тайските таблетки

Те са забранени в повечето страни, но понякога все пак се срещат в магазинчетата, които търгуват с източни продукти. Не се изкушавайте да си купувате тези таблетки! Освен елементи с растителен произход, те съдържат химични компоненти: фенфлурамен, фентермин и други, които по своя състав наподобяват наркотиците.

Прилагането на тези химични компоненти в производството на хранителните добавки е строго забранено.

Плюсове: Може да се отслабва и без употребата на забранени вещества!

Минуси: Установено е, че всеки трети човек, който е използвал тайски таблетки, има нарушения в сърдечните клапи. Таблетките способстват за лошия сън, окапването на косата, беленето на кожата.

"Суперсистемата 6"

Много популярна на някои места, тя съдържа много полезни съединения: 72 минерала и 12 витамина, които нормализират обмяната на веществата.

Плюсове: Препаратът се използва доста широко и не са доказани вреди от него, той е ефективен за отслабването, но само в комбинация с физическо натоварване.

Минуси: Без фитнес и спазването на диета "суперсистема 6" има само общо укрепващо действие.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Алпинум Флекс Ойл- редуцира килограмите

Хранителна добавка за регулиране нивото на холестерола и триглицеридите. Действа директно върху метаболизма в организма, като помага за редукция на килограмите по естествен път и тяхното поддържане на едно ниво. Eсенциалните мастни киселини на Alpinum Flax Oil осигуряват нормални биологични функции на човешкия организъм и са важна част от хранителния прием при профилактика и превенция на различни заболявания: сърдечно - съдови, хипертония, артрит, астма.

ALPINUM FLAX OIL ПОДПОМАГА:
• Контролиране на телесното тегло;
• Понижаване нивото на холестерола и триглицеридите;
• Допринася за поддържането на здрава и гладка кожа;
• Има благоприятно действие при хора с високо кръвно налягане;
• Способства за разреждането на кръвта и по този начин намалява риска от тромбообразуване и помага за предотвратяване на инфаркти и инсулти;
• Подпомага възстановяването при чернодробни заболявания;
• Има противовъзпалително действие при болки в ставите, артрит и др.;
• Стимулира зарастването на рани и изграждането на костна тъкан;
• Има противоалергично действие, предпазва от алергични дерматози;
• Засилва имунитета на целия организъм;
• Увеличава резистентността на организма към инфекциозни заболявания;
• Дава енергия и спомага за увеличаване на издръжливостта при умствено и физическо претоварване;
• Подобряване функционалното състояние на главния и гръбначния мозък;
• Подобрява настроението и увеличава възможностите за възприемане на информация и ползотворно учение;
• Дава спокойствие и устойчивост при стрес и стресови ситуации;
• Допринася за правилното изхранване на плода при бременност;
• Допринася за правилното функциониране на щитовидната жлеза и хипофизата;
• Намалява симптомите на подагра и пречиства кръвта;
• Помага за по-ефективна работа при заболявания на бъбреците.

ДЕЙСТВИЕ: Човекът се нуждае от някои много важни есенциални (незаменими) мастни киселини, които не могат да се произвеждат в организма и трябва да се набавят с храната. Това са именно полиненаситените алфа-линоленова киселина (ОМЕГА-3); линолова киселина (ОМЕГА-6); олеинова киселина (ОМЕГА-9).

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Една капсула Alpinum Flax Oil се приема 3 пъти дневно през устата. Подходящ е за лица над 14 години. Маслото може да съпътства хранителния режим за неограничено време – може да се приема от напълно здрави хора, за подобряване на жизнения им тонус.

ПРЕПОРЪКИ: За постигане на оптимални резултати е добре Alpinum Flax Oil да се съчетава с балансирано хранене и умерено физическо натоварване. За по-добро здраве се хранете с повече плодове и зеленчуци и избягвайте продукти, богати на сол, захар, а също и пържени храни. Пийте редовно минимум 2 литра вода на ден и така по естествен път ще се освободите от натрупаните в тялото ви токсини.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Няма.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: Няма.
Продуктът не е лекарствено средство!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене !

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


figurata.com

Talia

СЪСТАВ: (Едно пакетче 3 g Талия съдържа): разтворими фибри, екстракт от кора на ябълка, млечнокисели бактерии в спороформа Lactobacillus sporogenes (пробиотик) и други.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Употребява се като хранителна добавка за регулиране на фукциите на стомаха, контрол на теглото и добрия вид на кожата.

ДЕЙСТВИЕ: Талия благоприятства възстановяването на имунната система, редуцирането на стомашночревните проблеми и нормализирането на чревната микрофлора (особено след антибиотично лечение) подобряването абсорбцията на важните минерали. Подпомага контрола на теглото, намаляването на целулита и регулацията на холестерола. Талия подпомага свързването на свободните радикали, стимулиране процесите на обновяване на клетките и тъканите, синтеза на колаген и еластин, кожното овлажняване и кожната плътност, с което възвръща добрия вид и младежкото излъчване на тялото.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Едно пакетче Талия се приема един два пъти дневно, като се разтваря в 100-150 ml вода. Препоръчва се прием на продукта за 2-3 месеца, след което се прави почивка 2-3 седмици.

ПРЕПОРЪКИ: За постигане на оптимални резултати е добре Талия да се съчетава с балансирано хранене и умерено физическо натоварване. За по-добър ефект се хранете с повече плодове и заленчуци и избягвайте продукти, богати на мазнини, сол, захар, а също и пържени храни. Избягвайте употребата на алкохол, защото той носи допълнително калории. За максимално добри резултати се препоръчва прием на продукта не по-малко от 2-3 месеца. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПИЯТ 1,5 до 2 ЛИТРА ВОДА ДНЕВНО, РАЗПРЕДЕЛЕНА НА 8 ПРИЕМА. Препоръчват се от 15 до 30 минути на ден физическо натоварване, ходене пеша или леки упражнения. Ако сте решили да подобрите външния си вид – Талия е вашият надежден партньор, който ще помогне да постигнете целта си. Мислете позитивно.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва прием от деца до 14 годишна възраст, бременни и кърмещи жени.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: няма.
Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневната доза!

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Билкови таблетки помагат в отслабването

Каква е “най-добрата” диета? Това без съмнение е често задаван въпрос. За най-добра някои считат най-нискокалоричната диета, чийто “връх” несъмнено е лечебното гладуване.
Други - нискокалоричната диета, но с пълноценно съдържание на белтъчини, витамини, микроелементи и намаляване на количеството мазнини и въглехидрати.
Съчетаването на много ограничаващи диети със спорт не е много подходящо, защото на организма му липсват основни вещества и може да се стигне до проблеми със здравето.
Въпреки това те се ползват с голям успех поради мнимото бързо отслабване, в действителност - обезводняване на организма, което може да има опасни последствия.
В последните години все повече диетолози смятат, че диетите, ограничаващи приемa на един или друг тип необходими на организма вещества, водят до дефицит в организма.
Все по-чести стават случаите и на хора, спазващи диета, с тежки разстройства на психиката и обмяната на веществата.
Всъщност правилният подход е не да изберете някаква диета, която ви допада, съветват диетолозите: “Вашият враг не е храната, а неправилното отношение към нея. Ако се научите от какво всъщност има нужда организмът ви и започнете да се храните рационално, а не емоционално, всичко ще бъде наред”.
Ако все пак сте решили, че всички усилия (диети и фитнес), които влагате не са достатъчни, доверете се на съвременните препарати за намаляване на теглото. Избирайте продукти,които са на растителна основа без химически консерванти.
Подходящи в това отношение са “Биокорект плюс”, „Фемимодел”, „Формасуит”.

“Биокорект плюс”
Това е серия от седем изцяло натурални продукта под формата на капки и на капсули. Съдържат пчелни продукти и доказали своята ефикасност лечебни билки.
Благодарение на добре подбраните съставки, тези препарати притежават свойството да намаляват апетита, действат добре при запек и задържане на течности в организма.
Имат лек слабителен ефект и спомагат за общото укрепване на организма, защото действат като антиоксидант и най – важното „стопяват” излишните килограми.
Това са и едни от най - дълго клинично тествани продукти за отслабване в България.
Клиничните изследвания на продуктите от серията “Биокорект Плюс”, направени в Транспортна болница, показват, че след двумесечен прием на „Биокорект Плюс”, се наблюдава редукция на теглото с приблизително 6 кг /месечно 3%/ от конкретното тегло на съответния „пациент” / и намаление на обиколката на талията с 9 см.

„Фемимодел”
Това е първият продукт, създаден единствено и само за жени, т.е. съобразен е с някои специфики на женското тяло, като склонността да образува целулит, процесите, които настъпват при жените в преходните периоди: пубертет и климакс.
Фемимодел също е изцяло натурален продукт. Съдържа доказали своята ефикасност лечебни растения. Намалява апетита, действа добре при запек. Ускорява обмените процеси. Видимо намалява целулита и влияе прекрасно на кожата, ноктите и косите. Спомага за засилване на имунитета и снема негативните емоции и стрес.
Тренировките ви ще бъдат по-ползотворни, защото организмът ви ще работи наистина на пълни обороти.

„Формасуит”
Сладки желирани форми (бонбони) с вкус на зелена ябълка, подходящ за всички възрасти и дори и за деца над 6 години.
Те са предназначени за активизиране на общата обмяна на веществата, намаляване на ефектите от стреса върху организма и за допълващо въздействие при склонност към напълняване.
Цялостният комплекс на лечебните бонбони позволява по-бързо разграждане на приетите калории и вече натрупани мастни депа и за създаване на по-спокойно, „улегнало” отношение към проблема с храненето, с цел да се избягват вредните за здравето „люшкания” от гладуване към преяждане.
В съчетание с една умерена диета „Формасуит”са интересен и приятен способ за постигане на здравословно отслабване.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Перфини- естествен ловец на мазнините

СЪСТАВ (Всяка капсула съдържа) - NeOpuntia патентован комплекс липофилни фибри от Opuntia Ficus indica - 377 mg; сух екстракт от зелен чай - 55 mg; сух екстракт от гуарана - 21 mg.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Употребява се като хранителна добавка за лица контролиращи теглото си.
ДЕЙСТВИЕ: "Перфини" е естествен ловец на мазнините. Създадени от
френските лаборатории "BioSerae", естествените липофилни фибри спират процеса на усвояване на мазнините и захарите от организма и ги извеждат от него, без да му вредят. Ето защо "Перфини" позволява да се храним без да пълнеем! Свързва се с до 30% от приетите с храната мазнини преди да бъдат асимилирани и предотвратява натрупването им в мастните депа като засилва чувстото за ситост и намалява апетита. Липофилните фибри от кактуса опунция спомагат за редовното прочистване на отделителната система. Влият положително върху храносмилането и спомагат за нормализиране на високите нива на лошия холестерол и триглециридите в кръвта и така поддържат желаното тегло за дълъг период.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: При свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва прием от деца до 14 годишна възраст., бременни и кърмещи жени.
СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: няма.
ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА: Приемат се 2 до 4 капсули веднага или до 1 час след хранене с много течност.
ОПАКОВКА: 3 блистера по 10 капсули.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Царски билки за идеална фигура

Състав: Пчелен мед, екстракти от Златен корен, Гинко-билоба, Ленено семе, Глог, Бял равнец.
Действие: Нормализира дейността на отделителната система и балансира обменните процеси в организма. Подпомага регулирането на телесното тегло. Действа регенеративно, капиляроукрепващо, противовъзпалително и адаптогенно. Подпомага освобождаване на излишните мазнини, вредния холестерол, шлаките и токсини в организма.Оптимизира дейността на кръвоносната система, възстановява клетъчната регенерация и еластичността на кръвоносните съдове, подобрява дейността на сърдечния мускул и обменните процеси. Елиминира вредата от употребата на синтетични лекарствени препарати. Стабилизира дейността на сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.
Противопоказания: алергия към пчелен мед или някои от компонентите на продукта
Дозировка: Сутрин и следобед по 1-2 ч.л.(5-10мл.), разтворени в 50 мл. вода, сок или друга течност. За регулиране на телесното тегло, продуктът се приема по специална схема.

Препоръчваме ви при:

Наднормено тегло, за тотално изчистване на организма, повишен холестерол, възстановяване след инсулти и инфаркти, коронарна недостатъчност, склероза на кръвоносните съдове, нефрити, следоперативни интервенции на сърцето и кръвоносните съдове.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Зеленият чай намалява телесното тегло

Зелен чай
Други два механизма за постигане намаляване на телесното тегло е ограничаване приемането на калории и увеличаване разхода на енергия. Направени проучвания установяват, че зеленият чай увеличава енергийните нива и подпомага окислението на мазнините и спомага за редуцирането им с до 40%.

Зеленият чай намалява също много от рисковите фактори водещи до сърдечносъдови заболявания, като високите нива на холестерола и триглицеридите. Антиоксидантите му инхибират окислението на лошия холестерол.

Много често продуктите за отслабване на билкова основа представляват комбинация от лечебни растения. Тяхното комплексно действие води до намаляване на теглото без редуциране на мускулна маса, като едновременно с това укрепват сърдечната дейност и пречистват организма от токсини.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


figurata.com

Билкови отвари при затлъстяване

Случаите на затлъстяване поради смущения в жлезите с вътрешна секреция са редки. Затова не се изненадвайте, ако лекаря насочи погледа, въпросите и най-вече лечението към излишното хранене, преди да търси друго. Естествено роля играе и наследствеността. Има цели семейства дебели хора. Но често в тези семейства много се яде. Захарите и брашнените храни предизвикват затлъстяване. Смятайте не само калориите, които сте консумирали при основните хранения, но и между тях. Парченце кекс или торта два-три бонбона обикновено остават незабелязани.

Често затлъстяването е в резултат на психически причини и тогава към лекарското лечение и наблюдение е необходима и помощ от психолог.

Ето няколко билкови рецепти, които ще ви помогнат да се избавите от затлъстяването. Понякога народната медицина е най-доброто решение.

ОМАЙНИЧЕ - Вземат се 100 г омайниче и се варят 5 минути в по-голямо количество вода. След като изстине, отварата се прецежда. Три дни поред се правят обливания на тялото след грижливо изкъпване. Вечер се пие по една чаена чаша запарка от маточина.

ДЪБОВА КОРА - Взема се изгорена дъбова кора, счуква се на ситно и се вари като турско кафе (без захар). Пие се по една кафена чаша 3 пъти на ден.

МОРСКА СОЛ - В гореща вода се разтваря 1 кг морска сол. Взема се вана с продължителност най-малко 1 час, като от време на време се долива гореща вода. Към водата във ваната може да добавите няколко капки масло от мащерка, лимон или босилек. Веднага след банята кожата на цялото тяло се масажира енергично с кърпа от груб плат. Ваните се правят няколко седмици.

ЧИМШИР - Вземат се вани с гореща вода, в която е киснат чимшир. Това се прави в продължение най-малко на 15 дни, като през това време е добре да се спазва нискокалорична диета.

ЛАПАД - Вземат се 50 г корени от лапад и се варят в 1л вода. В продължение на 1 месец се пият по 3 чаени чаши дневно.

КАНЕЛА, ГЛОГ, ВОДОРАСЛИ - В 1л вряща вода се пускат 5 г канела, 10 г глог и 10 г кафяви водорасли. Варят се 10 мин. и се прецеждат. Пие се по 1 чаена чаша сутрин и вечер, без да се подслажда.

ЗЪРНАСТЕЦ ГЛУХАРЧЕ, ГРЪМОТРЪН, ПОЛСКИ ХВОЩ, КОПЪР - Вземат се по 10г кори от зърнастец и корени от глухарче и по 50 г корени от гръмотрън, стръкове от полски хвощ и плодчета от копър. Една-две супени лъжици от смесените билки се пускат в 3 чаени чаши кипяща вода и се варят З минути, след което се оставят да киснат 1 час. От прецедената отвара се пие по 1 непълна чаена чаша 3 пъти дневно преди ядене. Лечението се провежда 1-2 месеца. След почивка от 1 седмица може да се повтори.

Рецептите са взети от книга за народно лечение с билки. За да имат ефект те трябва да се комбинират със спазване на нискокалорична диета.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Билки в помощ на отслабването

Напълняването е хронично заболяване, което се дължи на множествени фактори - културна и обществена околна среда, генетични, физиологични, метаболитии, психологични и др. Напълняването е втората по честота пряка или косвена причина за смъртността по света.

Билколечението е подходящ метод както при затлъстяване, така и при усложненията, съпътствуващи затлъстяването, Добре подбраните билки регулират успешно мастната, въглехидратната и водно-солевата обмяна в организма. При билколечението се ограничава всмукването на мазнини.

Ето и едни от най-често използваните билки при продуктите за отслабване:

Листа сена
Сената има мек и безболезнен слабителен ефект, в резултат на който се ускорява преминаването на храната през червата, с което се ограничава резорбцията или смукването на мазнините. Действието на листа се дължи на антрахиноновите гликозиди, които засилват перисталтичните движения на дебелото черво, чрез въздействието върху чревната стена. Освен това сената има и детоксикиращо и стимулиращо клетъчната регенерация действие.

Овчарската торбичка
Овчарската торбичка има диуретичен ефект, нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност.

Черен бъз
Цветовете от черен бъз съдържат 3% флавоноиди, които стимулират кръвната циркулация. Те имат директен ефект върху нервната система, като оказват успокояващо действие. По този начин се намалява увеличеният апетит. дължащ; се на нервно напрежение и безпокойство.

Зелен чай
Други два механизма за постигане намаляване на телесното тегло е ограничаване приемането на калории и увеличаване разхода на енергия. Направени проучвания установяват, че зеленият чай увеличава енергийните нива и подпомага окислението на мазнините и спомага за редуцирането им с до 40%.

Зеленият чай намалява също много от рисковите фактори водещи до сърдечносъдови заболявания, като високите нива на холестерола и триглицеридите. Антиоксидантите му инхибират окислението на лошия холестерол.

Много често продуктите за отслабване на билкова основа представляват комбинация от лечебни растения. Тяхното комплексно действие води до намаляване на теглото без редуциране на мускулна маса, като едновременно с това укрепват сърдечната дейност и пречистват организма от токсини.

figurata.com