понеделник, 20 октомври 2008 г.

За изгарянето на мазнините и "таблетките-чудо"

Повечето от хората, които се стараят да отслабнат разчитат предимно на средствата, които изгарят мазнините, чудо-таблетките или суперчайовете. В аптеките се предлагат десетки препарати за намаляване на теглото, но много малко от тях помагат за реалното отслабване. Аноректиците

Така се наричат средствата за намаляване на апетита. Те се продават под формата на таблетки и спрейове, които се вдишват. Преди да закупите подобно средство внимателно проучете неговия състав. Ако то съдържа кофеин, потърсете друго по-безопасно, защото в много малко количество спрей може да се съдържа доза, която се равнява на 300 чашки кафе! Сърцето започва да бие силно, налягането се повишава, крайниците мръзнат, ръцете се тресат, появява се безсъние.

Ако върху опаковката не е посочено съдържание на кофеин, тогава са изброени витамините, билките или ефирните масла, които притъпяват желанието за храна. Такъв аноректик едва ли ще навреди, но съвсем друг въпрос е дали ще помогне.

Плюсове: Ако причината за вашата пълнота е в преяждането, аноректиците наистина могат да ви помогнат да намалите количеството храна без особени усилия.

Минуси: За съжаление, след прекратяването на тяхното приемане апетитът се връща отново.

Средствата, които изгарят мазнините

Те активизират обмяната на веществата и помагат за по-доброто понасяне на физическите натоварвания. Предназначени са най-вече за хората, които водят активен начин на живот.

Например растителният фермент бромелаин, който се извлича от ананаса и папаята, по време на тренировка, когато се повишава честотата на пулса и дишането, действа като катализатор на мастния обмен.

Бромелаинът намалява нивото на холестерол в кръвта и облекчава работата на сърцето, премахва склонността към отоци, главоболие, виене на свят, раздразнителност и други симптоми.

Плюсове: При активни занимания с фитнес тези средства помагат за намаляване на теглото.

Минуси: Не разчитайте на тях, ако водите заседнал начин на живот. В такъв случай напразно ще си похарчите парите!

Микроцелулозата

Ако се вярва на рекламата, микроцелулозата освобождава организма от наднормените килограми и шлаката.

Тя се получава от памук. По състав и свойства е близка до целулозата в плодовете и зеленчуците. Попадайки в стомаха, тя създава чувство за ситост, а преминавайки през храносмилателния тракт способства за неговото чисто механично почистване.

Плюсове: Нормализира храносмилането и способства за намаляването на апетита.

Минуси: Трудно може да се отслабне, ако се разчита само на нея.

Чайовете за отслабване

Те съдържат слабителни и диуретични билки. Някои видове чай, които съдържат активен въглен и концентрат от цвекло, са анонсирани не само за намаляване на теглото, но и за прочистване на организма.

Редовната употреба на този чай обаче може да завърши с разстройство. Ако все пак сте решили да отслабвате с него, бъдете готови за някои странични ефекти като лесна уморяемост и чувство на изтощение.

Плюсове: Чаят с удачно подбран състав намалява апетита и нормализира работата на червата.

Минуси: Чаят с лошо качество предизвиква диария и обезводнява организма.

Тайските таблетки

Те са забранени в повечето страни, но понякога все пак се срещат в магазинчетата, които търгуват с източни продукти. Не се изкушавайте да си купувате тези таблетки! Освен елементи с растителен произход, те съдържат химични компоненти: фенфлурамен, фентермин и други, които по своя състав наподобяват наркотиците.

Прилагането на тези химични компоненти в производството на хранителните добавки е строго забранено.

Плюсове: Може да се отслабва и без употребата на забранени вещества!

Минуси: Установено е, че всеки трети човек, който е използвал тайски таблетки, има нарушения в сърдечните клапи. Таблетките способстват за лошия сън, окапването на косата, беленето на кожата.

"Суперсистемата 6"

Много популярна на някои места, тя съдържа много полезни съединения: 72 минерала и 12 витамина, които нормализират обмяната на веществата.

Плюсове: Препаратът се използва доста широко и не са доказани вреди от него, той е ефективен за отслабването, но само в комбинация с физическо натоварване.

Минуси: Без фитнес и спазването на диета "суперсистема 6" има само общо укрепващо действие.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



figurata.com

Няма коментари: